Om oss

Mitt foto
Stockholm, Sweden
Podge startade under högstadietiden i Jämtland och efter musikutbildningen på gymnasiet beslutade sig brudarna för att flytta till Stockholm hösten 2008. Efter spelningar på Storsjöyran, Nalen, Stampen samt i Norge och Mali väntar nytt skivsläpp i början av april. Medlemmarnas personligheter speglas tydligt i pop/rocken de blandar med överraskande inslag och en viss touch av desperation. Grunden läggs genom tight samspel mellan trummor och bas, elpiano och synth som blandar melodiska slingor med mystiska, men saftiga pads. Gitarren ligger tung för att hålla samman detta medan sången bygger på stämmor och texter med personliga budskap. Musiken går från lugnare partier via driviga uppbyggnader till ös som lockar fram många leenden.

fredag 4 december 2009

Podge Live i Radio Jämtland idag!

(bilden är från SR's hemsida)

Själv strosade jag runt på den stora staden Stockholms gator medans min röst sjöng/skrek sig hes i radion i iallafall de jämtländska/härjedalska stugorna. Johannes Adolfsson har spelat in, mixat och klippt ihop vår spelning från Kluksfestivalen i sommar och denna fredag spelades allt detta upp P4 Radio Jämtland kl 17.00. Bra jobb Johannes och Tack för att vi fick vara med! När mamma Berit sedan skickade ett sms om att hon hört oss och fått reaktioner på det i sin skobutik i Svenstavik blev jag påmind om det. Jag har inte hunnit lyssna än och väntar nog tills Jonna kommer hem från jobbet. Då ska vi sätta oss ner framför datorn, kanske med en kopp te (eller rent utav middag?) och lyssna grundligt.
Idag stoltserade jag med att visa kollegorna på jobbet vår artikel i ÖP. Den kommer ju en dag efter hit ner, ni vet, landet är ju så långt så det tar sin tid för nyheterna att nå alla. Men som tur är jobbar jag ju på Posten och fick första tjing på ett exemplar vid 7-tiden i morse. Men fick sen lämna tillbaka den till postnummer 27. Okej, slut på post-nördandet...


Igår gick jag och Jonna på stan och kollade efter coola skivomslag för att få inspiration. Det var svårt, antingen var det för slemmiga, för strikta, för hårda, för anonyma eller för mycket "en i mängden"...vi vill ha nått som syns! Men sen hittade vi en snygg färg-kombination som vi gillade. En del av färgerna har vi använt förut, så vi ska fråga de andra tjejerna om de gillar det. Sen får vi se vad det blir!


Men gå nu in på: http://www.sr.se/cgi-bin/jamtland/program/index.asp?ProgramID=50 och tryck på kl 17.00-17.30 och lyssna på vår konsert! Den är till Er! En kommentar på den vore trevligt.

Ha en riktigt go' fredagskväll nu! Kram från Stina.

1 kommentar:

  1. Kommentarer från Örebro:
    Hej Hej !!
    Va kul! Har varit inne och lyssnat på Livesändningen på P4 Jämtland. Det hörs att de gjort stora framsteg. Väldigt tajt.
    Spännande att det blir Mali. Vilken grej! Ni är på samma kontinent. Det är väl bara att ta en taxi över och lyssna in, eller....??
    Ha dé allihopa

    Per Walldén

    SvaraRadera