Om oss

Mitt foto
Stockholm, Sweden
Podge startade under högstadietiden i Jämtland och efter musikutbildningen på gymnasiet beslutade sig brudarna för att flytta till Stockholm hösten 2008. Efter spelningar på Storsjöyran, Nalen, Stampen samt i Norge och Mali väntar nytt skivsläpp i början av april. Medlemmarnas personligheter speglas tydligt i pop/rocken de blandar med överraskande inslag och en viss touch av desperation. Grunden läggs genom tight samspel mellan trummor och bas, elpiano och synth som blandar melodiska slingor med mystiska, men saftiga pads. Gitarren ligger tung för att hålla samman detta medan sången bygger på stämmor och texter med personliga budskap. Musiken går från lugnare partier via driviga uppbyggnader till ös som lockar fram många leenden.

måndag 21 september 2009

Dagens visa





Måndag = REP!

Jonny anlände först till replokalen och skruvade upp klähängare, ett fint tyg (upptäckte att det var vårt överkast) och annat bra. Blev ju ännu mysigare! Vi som bara hängt där i ett halvår och har knappt fixat nått i rummet, det är ovanligt för att vara oss. Men inget är ju såklart som Gula Villan i Östersund...måste säga att vi längtar tillbaka dit. Linn hoppade fram på kryckor i dag och jag och Mike kom löpandes från jobbet för att fortsätta med vårat Roliga jobb.

Podge har blivit inbjudna till att spela på Sweden Mali Voices i Mali i Afrika denna gång. Vi spelade ju på den festivalen i sommar hemma i Oviken i Jämtland och nu kommer nästa festival! Vi vet inte rikigt vart det är vi ska, men det ska vi ta reda på. Nu behöver vi bara ledigt från våra jobb..och så ska vi söka pengar från alla möjliga organisationer för att kunna komma iväg. Vi vill ju dit och visa alla att kvinnor kan! Någon som vill ge ett bidrag? :)

Sen håller vi på att fundera över hur vårt skivomslag ska se ut...förslag någon?
Kanske är lite svårt när ni inte hört våra nya låtar..men det tycker vi med, som har hört några av dom iaf, eftersom inte alla är klara. Vi ska fortsätta klura på det.

Ikväll fick vi till Friend-låten helt! Den blev skön. Sen har vi en till nästan klar, det är bara text som fattas. Den låter lite same-aktig i melodin, och då kom vi och tänka på Jämtland när vi spelade den så det får nog bli en text om Hemma. Om Jämtland.
Jonny var ledig idag så hon har fixat med skivor med ett enklare fodral som vi ska ge bort till tänkbara spelställen här och var. Bra jobbat!
Nu blire kvällen.

/Stive

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar